Nerja är staden man blir förälskad i!

Nerja ligger öster om Malaga på Costa del Sol, vid de ståtliga bergen Sierra Almijara. Just den här delen har Europas bästa klimat med vintertemperaturer på 17-25 grader på dagarna och fler soltimmar än Kanarieöarna. Därför kallas även denna del för Costa Tropical. Nerja är med sina 16 km kustlinje och kristallklara vatten ett paradis för att njuta av sol och bad och för att utöva vattensporter. Staden har undgått de höga betongbyggnader som är typiska för många turistorter längs kusten. I de gamla delarna av staden kan det verka som om tiden har stått stilla. Gatorna är smala och kurviga och husen vitkalkade med järnsmidda balkonger som är fulla av blommor. Nerjas mest berömda attraktion är grottorna som ligger 3 km från stadens centrum. De upptäcktes först 1959. Från grottmålerierna och de arkeologiska fynden som är gjorda framgår det att grottorna var bebodda 25.000 f.Kr. fram till bronsåldern. Det har anlagts en konsertsal i en av de enorma naturliga bergsalarna. Varje sommar hålls många konserter och arrangemang där. Nerjas hjärta är "Balcón de Europa" som är en vacker promenadväg som leder längs kanten av en brant klippa och med en fantastisk utsikt över Medelhavet och stränderna nedanför. Strax nedanför "Balcón de Europa" dvs mitt i den gamla staden ligger en vacker liten strand. I Nerja stad finns ett stort urval av restauranger och caféer med lokala och internationella rätter. 

Öster om Nerja ligger Maro. Där finns små fina cafeér och en mycket fin strand med en liten restaurang. Vill du besöka denna strand var då beredd på att få gå en liten bit längs en slingrig väg. Men det är värt promenaden då det är en bra strand för snorkling och inte alltför mycket folk på..

Burriana beach är Nerjas största strand. Där finns ett trevligt dykcenter för dom som vill snorkla och dyka. Längs stranden finns många restauranger och små butiker. Stranden blir snabbt full så vill du ta bil var där tidigt eller så ställer du bilen i parkeringshuset en bit upp. På stranden finns ett flertal klätterställningar för barnen.